Sportfysio

Hoe u uw prestaties kunt verbeteren door middel van sportfysio

Ben je op zoek naar manieren om je prestaties in de sport te verbeteren? Worstel je met vervelende blessures die je ervan weerhouden om de doelen te bereiken die je voor jezelf hebt gesteld? Ben je het zat dat je teamgenoten steeds beter worden, maar je prestaties lijken hetzelfde te blijven? Dan kan fysiotherapie de oplossing zijn! In deze blogpost gaan we het hebben over hoe sportfysiotherapie sporters van alle niveaus kan helpen.

Sportfysiotherapie – de juiste keuze voor sporters

Sport fysio houdt zich bezig met de behandeling van sportgerelateerde blessures. Revalidatie en re-integratie in de dagelijkse training en competitie kunnen door de behandeling worden verkort en geoptimaliseerd. Maar sportfysiotherapie helpt niet alleen bij revalidatie, het kan je als sporter ook helpen beschermen tegen blessures en je atletische prestaties verbeteren. Net zo? Dat leg ik je graag uit in dit bericht.

Preventie – blessures voorkomen

In fysiotherapie is uw gezondheid belangrijk voor ons. Daarom willen dergelijke sporttherapeuten je helpen je lichaam te versterken voordat de symptomen verschijnen. Met ons individuele therapie- en trainingsaanbod helpen we je om je spieren, pezen en gewrichten voor te bereiden op sportieve uitdagingen zoals hardlopen, werpen en schieten. Door middel van sportspecifieke oefeningen worden je spieren gericht opgebouwd en met behulp van een full-body workout wordt de mobiliteit van je hele lichaam verbeterd. Daarnaast kan proprioceptieve training door middel van balans- en concentratieoefeningen je helpen om gevaren beter te herkennen en effectief te vermijden. Kom niet alleen naar ons als er symptomen optreden, maar bereid uw lichaam preventief voor op de stress.

Verminder tekorten en bouw voort op sterke punten door middel van fysiotherapie

Laten we teruggaan naar hoe sportfysiotherapie u kan helpen uw prestaties te verbeteren. Ik kijk eerst naar je prestaties en ontwerp een trainingsplan dat perfect bij je past. Door middel van verschillende actieve oefeningen werken we aan het verder uitbreiden van je vaardigheden zoals kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en flexibiliteit door je zwakke punten te verminderen en je sterke punten verder te verbeteren. Train bijvoorbeeld je springvermogen of uithoudingsvermogen en verbeter zo je prestaties.

Revalidatie – snel weer sporten na een blessure

Na een blessure of operatie is het belangrijk om geen tijd te verspillen. Om weer op krachten te komen en snel weer te kunnen sporten, moet u zo snel mogelijk beginnen met revalideren. In onze fysiotherapiepraktijk maak ik voor u een trainingsplan dat bestaat uit actieve oefeningen en passieve behandelingen. Mijn doel is om jou zo snel mogelijk weer te laten terugkeren naar je geliefde sport. Behandelingen zoals manuele lymfedrainage en fysiotherapie kunnen helpen.

  • Manuele lymfedrainage kan bijvoorbeeld de activiteit van de lymfevaten stimuleren door afwisseling van druk, spanning en verlichting en een sneller herstel ondersteunen.
  • Door gerichte onderzoeks- en behandeltechnieken kan pijn worden verminderd, bijvoorbeeld door fysiotherapie. Het leren van je eigen oefeningen moet helpen om het bereikte doel op de lange termijn vast te houden.